Međunarodni i EU projekti

 

 Pokrenut je Hrvatski portal okvirnog programa za istraživanje i inovacije- Obzor 2020.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i Agencija za mobilnost i programe EU pokrenuli su Hrvatski portal okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020.
Portal sadrži sve informacije o otvorenim natječajima programa Obzor 2020., tematskim područjima i informativnim danima, financijski i pravnim pitanjima te popis nacionalnih kontakt osoba. 

OTVORENI NATJEČAJI:

  •  Obzor 2020. (Horizon 2020.), novi europski okvirni program za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014.-2020. Popis objavljenih natječaja nalazi se ovdje. Uvjeti i mogućnosti sudjelovanja nalaze se ovdje.

              ERC Advanced Grant - rok prijave: 21. listopada 2014.

 ERC Starting Grant - rok prijave: 03. veljače 2015.

  •  NEWFELPRO - Projekt stipendiranja istraživača i poticanja mobilnosti u Hrvatskoj i inozemstvu.
     Novi natječaj bit će otvoren 3. listopada 2014. Više informacija o ovom projektu možete pronaći ovdje.
  • Europska komisija objavila je natječaj za prijavu projekata u okviru LIFE programa okoliš i klimatske aktivnosti (2014.-2020.). Prijava na natječaj obavlja se isključivo putem online aplikacije “eProposal”. Rok za prijavu na “Tradicionalne projekte” je 16. listopada 2014. godine u 16 sati. Više informacija nalazi se ovdje.
  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH objavilo je natječaj za Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada. Natječaj je otvoren od 8. kolovoza do 31. listopada 2014. godine. Detalji natječaja, upute za prijavu i druge informacije nalazi se ovdje.
  • Agencija za znanje (Andalusian Knowledge Agency, AAC) Regionalnog ministarstva gospodarstva, inovacija, znanosti i zapošljavanja iz Andaluzije, Španjolska, nudi dvogodišnje stipendije za iskusne istraživače iz projekta ANDALUCÍA TALENT HUB FELLOWSHIPS koji se sufinancira iz Marie Curie programa Europske unije (Co-funding of Regional, National and International Programs). Više informacija nalazi se ovdje.
  • Australia’s Group of Eight – skupina osam sveučilišta u Australiji nudi stipendije istraživačima u Europi za rad na osam istraživačkih sveučilišta u trajanju do šest mjeseci. Svaka stipendija iznosi do AU $20,000. Stipendije su namijenjene istraživačima iz Hrvatske, Latvije, Estonije, Litve, Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Bugarske i Rusije. Detaljnije informacije moguće je pronaći ovdje.
           

 

 

 

 

 

 


novelirano: 13. listopada 2014.
postavljeno: 15. svibnja 2013.